Skip to main content

Plaatsen op Texel

Plaatsen
op Texel

De Koog

In De Koog is altijd wat te beleven, daarom komen hier ‘s zomers dan ook de meeste toeristen op af. Slechts een duinenrij scheidt het dorp van het strand en zee en dit maakt De Koog het paradijs voor strandliefhebbers.

Mehr lesen

Den Burg

Den Burg is het grootste dorp op Texel en telt ongeveer 7070 inwoners, dat is ongeveer de helft van het totaal aantal inwoners van Texel. U vindt hier een groot aanbod in winkels (kleine, lokale winkels, maar ook grote ketens als Gamma, Albert Heijn, Jumbo, Aldi en HEMA). De enige middelbare school van Texel staat in Den Burg.

Mehr lesen

De Cocksdorp

De Cocksdorp is tevens het jongste dorp van Texel. Vroeger was hier weinig te beleven, maar tegenwoordig is er genoeg te beleven in de mooie omgeving! En hét symbool van Texel bevindt zich hier: de vuurtoren!

Mehr lesen

Oudeschild

Oudeschild is een belangrijk dorp voor Texel, en dat is het altijd al geweest. Aan het begin van de 17e eeuw kwamen veel VOC-schepen naar de Reede van Texel om drinkwater te halen bij de waterputten (de Wezenputten) van Brakestein. Het vertrek vanaf de Reede vormde het begin van vele ontdekkings-, oorlogs-, en handelsreizen.

Mehr lesen

Den Hoorn

Vanaf Den Helder kunt u Den Hoorn al zien liggen. Het meest gefotografeerde object van Texel staat hier: het witte, beroemde hervormde kerkje. In het voorjaar omgeven met prachtige bloembollenvelden.

Mehr lesen

Oosterend

Oosterend is dus volgens velen het mooiste dorp van Texel, met de prachtige grote kerk in het middelpunt. Daaromheen vindt u kleine straatjes en steegjes met mooie, authentieke huisjes. Ook vindt u er een aantal cafés, restaurants en winkels. Het dorp staat erom bekend dat het een hele hechte gemeenschap heeft.

Mehr lesen

De Waal

Centraal gelegen op Texel ligt De Waal, het kleinste dorp van het eiland. Het dorp telt slechts een aantal smalle straatjes met leuke oude huisjes en boerderijen. Dit bepaalt dan ook het straatbeeld van het gemoedelijke dorp. Het is even terug in de tijd, en daardoor is het schilderachtige De Waal zeker een bezoekje waard!

Mehr lesen

Natuurgebieden

Texel staat bekend om de prachtige natuur. Polders, brede zandstranden, graslanden, bos en duinen. Waar vindt u nou zoveel verschillende landschappen op zo’n klein oppervlakte?

Mehr lesen

Ken jij deze unieke vakantieparken al?

Tipps für echte Texel-Liebhaber

Tip

Weiterlesen … Plaatsen op Texel

  • Aufrufe: 615

De Koog

Plaatsen
op Texel

De koog

De Koog is het op een na grootste dorp van Texel. Het ligt tegen het Nationaal Park De Duinen van Texel aangedrukt, op slechts twee duinrijen afstand van de Noordzee. Het dorp is het meest toeristische plaatsje van het eiland.

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora en Ecomare

Vanuit De Koog kunt u verschillende leuke musea bezoeken, zoals Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora of Ecomare. Bij Ecomare komt u meer te weten over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel. De dieren die hier leven kunt u van heel dichtbij bekijken! TIP: vooraf kaartjes kopen levert korting op. Bij Flora vindt u een grote diversiteit aan strandvondsten van meer dan 75 jaar! Beleef de wereld van het strandjutten, het loods- en reddingswezen en de visserij.

Koop tickets

De Jan Plezier

Niet alleen voor strandliefhebbers, maar ook voor natuurliefhebbers is De Koog een goede uitvalsbasis. Vanuit De Koog wandelt u zo naar natuurgebied De Nederlanden of De Muy. Mocht u eens op een andere manier de natuur willen ontdekken? Bij de bushalte Nikadel (naast de Lidl) vertrekt twee keer per dag de Jan Plezier. Tijdens deze huifkartocht vertelt de koetsier u van alles over wat u tegenkomt onderweg. Halverwege krijgt u koffie en thee met wat lekkers, en na ongeveer 3 uur wordt u weer afgezet bij de bushalte.

Reserveer een plekje!

Souvenirs shoppen

Altijd leuk om een souvenirtje mee te nemen voor het thuisfront. Daarvoor bent u in De Koog aan het goede adres. En in De Koog is het elke zondag koopzondag! Het hele jaar door. ‘s Zomers zijn er veel markten en is er iedere dinsdag braderie.

Oranjerie 't Vogelhuis

Omdat De Koog zo in trek is bij toeristen, is het aanbod in restaurants daar ook op aangepast. Wat wij een heel leuk restaurant vinden is Oranjerie ‘t Vogelhuis. Dit vindt u in het begin van de Dorpsstraat en alles op de menukaart is lekker! Ook Bries20 (paal 20) en Beachclub Texel (paal 19,5) zijn fijne plekjes waar u kunt genieten van het strand van De Koog.

Reserveer hier een tafeltje

Juliana Appartementen

Onze appartementen bevinden zich op wel een heel unieke locatie: aan de duinrand van De Koog. Een adembenemend mooie plek midden in het Nationaal Park Duinen van Texel. Vanaf het hoogste duin van Texel heeft u uitzicht over de landerijen, de Noordzee en de badplaats De Koog.

Reserveer uw accommodatie

Stranden

Bij De Koog vindt u de meeste strandtenten: paal 17, paal 19, paal 19,5, paal 20 en paal 21 hebben een fijn strandpaviljoen waar u kunt genieten van lunch en diner, of een lekkere borrel. Deze stranden worden in het hoogseizoen bewaakt. Let op: dan moet uw hond wel aangelijnd.

Ken jij deze unieke vakantieparken al?

Tipps für echte Texel-Liebhaber

Tip

Verblijf in De Koog

Overnachten in De Koog Texel en omgeving is geen enkel probleem. In en rond het dorp schakelen de appartementencomplexen, luxe vakantiebungalows, campings en snoeperige vakantiehuisjes zich aaneen. U doet er echter wel verstandig aan, vooraf te reserveren. Zo weet u zeker dat u terechtkomt in een accommodatie die voldoet aan uw eisen van comfort en luxe. Bijvoorbeeld onze appartementen Juliana of Zeedistel. Mooie appartementen op het duin aan de rand van De Koog. Heeft u liever een luxe gezinsvilla, voorzien van alle comfort, met de zee en uitgaansgelegenheden op loopafstand? De bungalows aan de Orchismient zijn dan precies wat u zoekt.

Vakantie voor mens en dier

Een Texel vakantie De Koog betekent plezier voor mens en dier. Niet alleen is er van alles te beleven op het strand, in de bossen en het badplaatsje De Koog, ook onze accommodaties zijn erop ingericht dat elk individu er aan zijn trekken komt. Zo liggen er rondom de familievilla’s ruime gazons die ruim genoeg zijn om er een balspel met de kinderen op te doen of een stoeipartij met de hond. Bij enkele van onze vakantiebungalows staat er zelfs een speeltoestel in de tuin en heeft u de beschikking over meerdere terrassen.

Parkeren en openbaar vervoer

In De Koog en bij de strandslagen is het overal betaald parkeren. Bij uw accommodatie staat uw auto vanzelfsprekend gratis. Wilt u van het openbaar vervoer gebruik maken, dan heeft u twee mogelijkheden. Connexxion lijn 28 rijdt op traject veerhaven ’t Horntje, Den Burg tot aan centrum De Koog. De tweede vervoersdienst is Texelhopper. Met meer dan 130 opstapplaatsen, komen de kleine busjes in alle dorpen en rijden ze langs alle bezienswaardigheden van Texel. Indien u dit minimaal een uur van tevoren opgeeft, kunt u de service ook op tijd en plaats reserveren.

Natuur nabij De Koog

Ondanks dat De Koog een vakantiedorp is, waar u veel vertier vindt, bent u er niet verstoken van natuur. Integendeel, appartementencomplex Juliana bijvoorbeeld, staat midden in de duinen en tevens op slechts 150 m van het dorpscentrum. De bungalows aan de Orchismient staan weliswaar in een bungalowwijk, maar deze ligt geheel ingebed in het Nationaal Park De Duinen van Texel. Vanuit uw bungalow loopt u zo het bos in. Om een goed beeld van het werk van de natuur te krijgen, ligt er een 14,5 km tellende wandelroute Duinen van Texel rondom De Koog, te downloaden op routeyou.

Wandelen en fietsen

De Koog is een prima basis voor mooie fietstochten en wandelingen. Het dorp ligt vrijwel centraal op het eiland en is omgeven door de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel. In het beschermde natuurgebied ligt een heel netwerk aan korte en langere wandelroutes, fietspaden en mountainbike parcours. In het wandelgebied de Seeting, het stuk tussen De Koog en Ecomare, zijn de wandelpaden eveneens geschikt voor scootmobielen en rolstoelen. Om de bezoeker kennis te laten maken met de verborgen plekjes van Texel, organiseert Staatsbosbeheer regelmatig interessante excursies. Niet alleen voor validen, maar ook voor mensen met een beperking. Vraag ernaar bij de receptie van Ecomare.

Bezienswaardigheden

Ecomare, vuurtoren Eierland, de Oudheidkamer, ’t Walvisvaarderhuisje en Fort Oudeschild zijn de meest bekende bezienswaardigheden van ons grootste Waddeneiland. Ook een bezoekje meer dan waard zijn: de Texelse Zoo, met zijn spectaculaire roofvogelshow en bijzondere vlindertuin, Kaap Skil, het juttersmuseum Flora en het Oorlog- en Luchtvaartmuseum op het vliegveld van Texel. Afhankelijk van het jaargetijde dat u het eiland bezoekt zijn ook de vogelspotplaatsen, in de maand mei, de Regatta van Texel, in de maand juni, paddenstoelenwandelingen met de boswachter in oktober en lammetjes knuffelen in de winter/voorjaar een goede reden om te overnachten in Texel De Koog.

Weiterlesen … De Koog

  • Aufrufe: 673

Den Burg

Plaatsen
op Texel

Den Burg

De Stal

Een leuke tip voor een restaurant in Den Burg: De Stal. Goede kaart, leuke bediening, heerlijke drankjes, goede sfeer en een zonnig terras. Alle ingrediënten om eens lekker uit eten of uit lunchen te gaan!

Reserveer uw tafel

Cinema Texel

De bioscoop in Den Burg is gezellig en knus. Er draaien ‘s middags en ’s avonds voor alle leeftijden verschillende films. Naast een mooie bioscoop hebben ze een heerlijk terras.

Bekijk het filmaanbod

De Hoge Berg (wandelroute Brakestein)

Het Hoge Berggebied is een prachtig gebied om te wandelen. Voornamelijk in het voorjaar, wanneer er duizenden lammetjes rond dartelen, is dit geweldig. Door tuunwalletjes, over de Hoge Berg en over het Skillepaadje loopt u richting Oudeschild, waar u nog een lekker visje kunt halen. Van Den Burg naar Oudeschild is zo’n 4,5 km.

De Oudheidkamer

Dit is een van de oudste huizen van Den Burg. Dit huis stond in 2013 nog model voor het 94e Delfts blauwe huisje van KLM. Nu is het een museum midden in Den Burg waar u eens een kijkje kunt nemen.

Alles over het museum

Winkelen in Den Burg

Er is dus genoeg te shoppen in Den Burg. De grote ketens zijn handig – u weet wat u er kunt krijgen - maar de lokale winkeltjes zijn veel leuker en verrassender! Mantje is jaren een begrip op Texel en daarbuiten. Ze verkopen en mooie kleding, schoenen en nog veel meer. Ook Kees de Waal is een bezoekje waard. Ze bieden een prachtig aanbod in woonaccessoires en souvenirs en voor een zeer redelijke prijs.

Ken jij deze unieke vakantieparken al?

Tipps für echte Texel-Liebhaber

Tip

Verblijf in De Koog

Overnachten in De Koog Texel en omgeving is geen enkel probleem. In en rond het dorp schakelen de appartementencomplexen, luxe vakantiebungalows, campings en snoeperige vakantiehuisjes zich aaneen. U doet er echter wel verstandig aan, vooraf te reserveren. Zo weet u zeker dat u terechtkomt in een accommodatie die voldoet aan uw eisen van comfort en luxe. Bijvoorbeeld onze appartementen Juliana of Zeedistel. Mooie appartementen op het duin aan de rand van De Koog. Heeft u liever een luxe gezinsvilla, voorzien van alle comfort, met de zee en uitgaansgelegenheden op loopafstand? De bungalows aan de Orchismient zijn dan precies wat u zoekt.

Vakantie voor mens en dier

Een Texel vakantie De Koog betekent plezier voor mens en dier. Niet alleen is er van alles te beleven op het strand, in de bossen en het badplaatsje De Koog, ook onze accommodaties zijn erop ingericht dat elk individu er aan zijn trekken komt. Zo liggen er rondom de familievilla’s ruime gazons die ruim genoeg zijn om er een balspel met de kinderen op te doen of een stoeipartij met de hond. Bij enkele van onze vakantiebungalows staat er zelfs een speeltoestel in de tuin en heeft u de beschikking over meerdere terrassen.

Parkeren en openbaar vervoer

In De Koog en bij de strandslagen is het overal betaald parkeren. Bij uw accommodatie staat uw auto vanzelfsprekend gratis. Wilt u van het openbaar vervoer gebruik maken, dan heeft u twee mogelijkheden. Connexxion lijn 28 rijdt op traject veerhaven ’t Horntje, Den Burg tot aan centrum De Koog. De tweede vervoersdienst is Texelhopper. Met meer dan 130 opstapplaatsen, komen de kleine busjes in alle dorpen en rijden ze langs alle bezienswaardigheden van Texel. Indien u dit minimaal een uur van tevoren opgeeft, kunt u de service ook op tijd en plaats reserveren.

Natuur nabij De Koog

Ondanks dat De Koog een vakantiedorp is, waar u veel vertier vindt, bent u er niet verstoken van natuur. Integendeel, appartementencomplex Juliana bijvoorbeeld, staat midden in de duinen en tevens op slechts 150 m van het dorpscentrum. De bungalows aan de Orchismient staan weliswaar in een bungalowwijk, maar deze ligt geheel ingebed in het Nationaal Park De Duinen van Texel. Vanuit uw bungalow loopt u zo het bos in. Om een goed beeld van het werk van de natuur te krijgen, ligt er een 14,5 km tellende wandelroute Duinen van Texel rondom De Koog, te downloaden op routeyou.

Wandelen en fietsen

De Koog is een prima basis voor mooie fietstochten en wandelingen. Het dorp ligt vrijwel centraal op het eiland en is omgeven door de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel. In het beschermde natuurgebied ligt een heel netwerk aan korte en langere wandelroutes, fietspaden en mountainbike parcours. In het wandelgebied de Seeting, het stuk tussen De Koog en Ecomare, zijn de wandelpaden eveneens geschikt voor scootmobielen en rolstoelen. Om de bezoeker kennis te laten maken met de verborgen plekjes van Texel, organiseert Staatsbosbeheer regelmatig interessante excursies. Niet alleen voor validen, maar ook voor mensen met een beperking. Vraag ernaar bij de receptie van Ecomare.

Bezienswaardigheden

Ecomare, vuurtoren Eierland, de Oudheidkamer, ’t Walvisvaarderhuisje en Fort Oudeschild zijn de meest bekende bezienswaardigheden van ons grootste Waddeneiland. Ook een bezoekje meer dan waard zijn: de Texelse Zoo, met zijn spectaculaire roofvogelshow en bijzondere vlindertuin, Kaap Skil, het juttersmuseum Flora en het Oorlog- en Luchtvaartmuseum op het vliegveld van Texel. Afhankelijk van het jaargetijde dat u het eiland bezoekt zijn ook de vogelspotplaatsen, in de maand mei, de Regatta van Texel, in de maand juni, paddenstoelenwandelingen met de boswachter in oktober en lammetjes knuffelen in de winter/voorjaar een goede reden om te overnachten in Texel De Koog.

Weiterlesen … Den Burg

  • Aufrufe: 490

De Cocksdorp

Plaatsen
op Texel

De Cocksdorp

De vuurtoren

Hét symbool van Texel: de vuurtoren. Op het noordelijkste puntje van Texel staat deze ruim 150 jaar oude toren. Sinds een aantal jaar is het een museum en bijna dagelijks toegankelijk voor bezoekers. Het is een leuke tocht naar boven: tijdens de klim leert u veel over de vuurtoren tijdens de oorlog en ziet u de kogelgaten nog zitten. Eenmaal boven heeft u een waanzinnig uitzicht over de Wadden.

Alles over de vuurtoren

Dagje Vlieland met De Vriendschap

Vanaf het strand bij paal 33 kunt u een dagtripje maken naar Vlieland. Waddenveer De Vriendschap haalt u ‘s ochtends op, en na een heerlijke dag op Vlieland wordt u aan het einde van de dag weer opgehaald. Wie weet spot u tijdens de tocht ook wel zeehonden!

Reserveer een plekje

Zweefvliegen met Texelvakanties!

Vlakbij De Cocksdorp (op de weg ernaartoe) komt u langs het Texelse vliegveld. Met Texelvakanties bieden wij een zweefvlucht aan voor maar 75 euro! Waar wacht u nog op en bekijk het prachtige eiland vanuit de lucht. Alleen voor geïnteresseerden in de motor zweefclub Texel.

Golfbaan de Texelse

Nabij De Cocksdorp vindt u een van de weinige duin-golfbanen van heel Nederland. De golfbaan beschikt over 18-holes en een 9-holes par-3 baan. Leuk voor de gevorderden, maar dus ook voor de beginners. Tijdens dit actieve uitje geniet u van de prachtige omgeving.

Boek een starttijd

Stranden

Bij de vuurtoren in De Cocksdorp is het strand onwijs breed! Soms is het wel een kilometer lopen naar de zee. Bij paal 28 en paal 33 is een leuke strandtent en ook bij de vuurtoren zijn genoeg plekjes om gezellig wat te eten en drinken. Let op: van paal 31 tot 33 is zwemmen verboden in verband met sterke stroming.

Ken jij deze unieke vakantieparken al?

Tipps für echte Texel-Liebhaber

Tip

Verblijf in De Koog

Overnachten in De Koog Texel en omgeving is geen enkel probleem. In en rond het dorp schakelen de appartementencomplexen, luxe vakantiebungalows, campings en snoeperige vakantiehuisjes zich aaneen. U doet er echter wel verstandig aan, vooraf te reserveren. Zo weet u zeker dat u terechtkomt in een accommodatie die voldoet aan uw eisen van comfort en luxe. Bijvoorbeeld onze appartementen Juliana of Zeedistel. Mooie appartementen op het duin aan de rand van De Koog. Heeft u liever een luxe gezinsvilla, voorzien van alle comfort, met de zee en uitgaansgelegenheden op loopafstand? De bungalows aan de Orchismient zijn dan precies wat u zoekt.

Vakantie voor mens en dier

Een Texel vakantie De Koog betekent plezier voor mens en dier. Niet alleen is er van alles te beleven op het strand, in de bossen en het badplaatsje De Koog, ook onze accommodaties zijn erop ingericht dat elk individu er aan zijn trekken komt. Zo liggen er rondom de familievilla’s ruime gazons die ruim genoeg zijn om er een balspel met de kinderen op te doen of een stoeipartij met de hond. Bij enkele van onze vakantiebungalows staat er zelfs een speeltoestel in de tuin en heeft u de beschikking over meerdere terrassen.

Parkeren en openbaar vervoer

In De Koog en bij de strandslagen is het overal betaald parkeren. Bij uw accommodatie staat uw auto vanzelfsprekend gratis. Wilt u van het openbaar vervoer gebruik maken, dan heeft u twee mogelijkheden. Connexxion lijn 28 rijdt op traject veerhaven ’t Horntje, Den Burg tot aan centrum De Koog. De tweede vervoersdienst is Texelhopper. Met meer dan 130 opstapplaatsen, komen de kleine busjes in alle dorpen en rijden ze langs alle bezienswaardigheden van Texel. Indien u dit minimaal een uur van tevoren opgeeft, kunt u de service ook op tijd en plaats reserveren.

Natuur nabij De Koog

Ondanks dat De Koog een vakantiedorp is, waar u veel vertier vindt, bent u er niet verstoken van natuur. Integendeel, appartementencomplex Juliana bijvoorbeeld, staat midden in de duinen en tevens op slechts 150 m van het dorpscentrum. De bungalows aan de Orchismient staan weliswaar in een bungalowwijk, maar deze ligt geheel ingebed in het Nationaal Park De Duinen van Texel. Vanuit uw bungalow loopt u zo het bos in. Om een goed beeld van het werk van de natuur te krijgen, ligt er een 14,5 km tellende wandelroute Duinen van Texel rondom De Koog, te downloaden op routeyou.

Wandelen en fietsen

De Koog is een prima basis voor mooie fietstochten en wandelingen. Het dorp ligt vrijwel centraal op het eiland en is omgeven door de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel. In het beschermde natuurgebied ligt een heel netwerk aan korte en langere wandelroutes, fietspaden en mountainbike parcours. In het wandelgebied de Seeting, het stuk tussen De Koog en Ecomare, zijn de wandelpaden eveneens geschikt voor scootmobielen en rolstoelen. Om de bezoeker kennis te laten maken met de verborgen plekjes van Texel, organiseert Staatsbosbeheer regelmatig interessante excursies. Niet alleen voor validen, maar ook voor mensen met een beperking. Vraag ernaar bij de receptie van Ecomare.

Bezienswaardigheden

Ecomare, vuurtoren Eierland, de Oudheidkamer, ’t Walvisvaarderhuisje en Fort Oudeschild zijn de meest bekende bezienswaardigheden van ons grootste Waddeneiland. Ook een bezoekje meer dan waard zijn: de Texelse Zoo, met zijn spectaculaire roofvogelshow en bijzondere vlindertuin, Kaap Skil, het juttersmuseum Flora en het Oorlog- en Luchtvaartmuseum op het vliegveld van Texel. Afhankelijk van het jaargetijde dat u het eiland bezoekt zijn ook de vogelspotplaatsen, in de maand mei, de Regatta van Texel, in de maand juni, paddenstoelenwandelingen met de boswachter in oktober en lammetjes knuffelen in de winter/voorjaar een goede reden om te overnachten in Texel De Koog.

Weiterlesen … De Cocksdorp

  • Aufrufe: 390

Oudeschild

Plaatsen
op Texel

Oudeschild

Museum Kaap Skil

Om kennis te maken met het interessante, maritieme verleden van Texel (Oudeschild in het bijzonder) kunt u een bezoekje brengen aan museum Kaap Skil. Hier ziet u visserijhuisjes van vroeger, worden er oude ambachten laten zien zoals visroken, touwslaan en ijzer smeden. U komt alles te weten over de VOC en helden zoals Michiel de Ruyter, die ooit kind aan huis was in Oudeschild. Ook ziet en leert u veel over de eeuwenoude Texelse traditie strandjutten.

Alles over het museum

Garnalenvissen

Oudeschild is nog steeds de thuishaven voor de vissersvloot. Rond het weekend ligt de haven vol met kotters (zo’n dertig stuks). Om zelfs eens te ervaren hoe het er aan toegaat op een kotter kunt u mee garnalenvissen op de TX10 of TX20. De garnalen die worden gevangen, worden aan boord gekookt. Smullen maar! U krijgt ook een zakje mee voor thuis. Verser dan dit krijgt u het nergens!

Ga mee garnalenvissen!

Vissie eten bij de Oude Vismarkt

Uiteraard is Oudeschild de beste plek op Texel om een vers visje te eten. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. De Oude Vismarkt is het hele jaar geopend. Ook in de restaurants worden diverse visspecialiteiten geserveerd.

Visrestaurant 't Pakhuus

Wat visspecialiteiten betreft is Visrestaurant 't Pakhuus een geweldig mooi restaurant op een unieke locatie. Dit restaurant valt niet voor niets regelmatig in de prijzen! Het ligt vlak naast de kade. Een aantal keer per jaar stijgt het water zo hoog dat de kade overstroomt. U kunt ‘t Pakhuus niet uit, en dus rustig de hele avond genieten van het speciale Hoogwaterdiner. Als het water gezakt is kunt u zonder natte voeten weer naar huis.

Reserveer een tafel

Ken jij deze unieke vakantieparken al?

Tipps für echte Texel-Liebhaber

Tip

Verblijf in De Koog

Overnachten in De Koog Texel en omgeving is geen enkel probleem. In en rond het dorp schakelen de appartementencomplexen, luxe vakantiebungalows, campings en snoeperige vakantiehuisjes zich aaneen. U doet er echter wel verstandig aan, vooraf te reserveren. Zo weet u zeker dat u terechtkomt in een accommodatie die voldoet aan uw eisen van comfort en luxe. Bijvoorbeeld onze appartementen Juliana of Zeedistel. Mooie appartementen op het duin aan de rand van De Koog. Heeft u liever een luxe gezinsvilla, voorzien van alle comfort, met de zee en uitgaansgelegenheden op loopafstand? De bungalows aan de Orchismient zijn dan precies wat u zoekt.

Vakantie voor mens en dier

Een Texel vakantie De Koog betekent plezier voor mens en dier. Niet alleen is er van alles te beleven op het strand, in de bossen en het badplaatsje De Koog, ook onze accommodaties zijn erop ingericht dat elk individu er aan zijn trekken komt. Zo liggen er rondom de familievilla’s ruime gazons die ruim genoeg zijn om er een balspel met de kinderen op te doen of een stoeipartij met de hond. Bij enkele van onze vakantiebungalows staat er zelfs een speeltoestel in de tuin en heeft u de beschikking over meerdere terrassen.

Parkeren en openbaar vervoer

In De Koog en bij de strandslagen is het overal betaald parkeren. Bij uw accommodatie staat uw auto vanzelfsprekend gratis. Wilt u van het openbaar vervoer gebruik maken, dan heeft u twee mogelijkheden. Connexxion lijn 28 rijdt op traject veerhaven ’t Horntje, Den Burg tot aan centrum De Koog. De tweede vervoersdienst is Texelhopper. Met meer dan 130 opstapplaatsen, komen de kleine busjes in alle dorpen en rijden ze langs alle bezienswaardigheden van Texel. Indien u dit minimaal een uur van tevoren opgeeft, kunt u de service ook op tijd en plaats reserveren.

Natuur nabij De Koog

Ondanks dat De Koog een vakantiedorp is, waar u veel vertier vindt, bent u er niet verstoken van natuur. Integendeel, appartementencomplex Juliana bijvoorbeeld, staat midden in de duinen en tevens op slechts 150 m van het dorpscentrum. De bungalows aan de Orchismient staan weliswaar in een bungalowwijk, maar deze ligt geheel ingebed in het Nationaal Park De Duinen van Texel. Vanuit uw bungalow loopt u zo het bos in. Om een goed beeld van het werk van de natuur te krijgen, ligt er een 14,5 km tellende wandelroute Duinen van Texel rondom De Koog, te downloaden op routeyou.

Wandelen en fietsen

De Koog is een prima basis voor mooie fietstochten en wandelingen. Het dorp ligt vrijwel centraal op het eiland en is omgeven door de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel. In het beschermde natuurgebied ligt een heel netwerk aan korte en langere wandelroutes, fietspaden en mountainbike parcours. In het wandelgebied de Seeting, het stuk tussen De Koog en Ecomare, zijn de wandelpaden eveneens geschikt voor scootmobielen en rolstoelen. Om de bezoeker kennis te laten maken met de verborgen plekjes van Texel, organiseert Staatsbosbeheer regelmatig interessante excursies. Niet alleen voor validen, maar ook voor mensen met een beperking. Vraag ernaar bij de receptie van Ecomare.

Bezienswaardigheden

Ecomare, vuurtoren Eierland, de Oudheidkamer, ’t Walvisvaarderhuisje en Fort Oudeschild zijn de meest bekende bezienswaardigheden van ons grootste Waddeneiland. Ook een bezoekje meer dan waard zijn: de Texelse Zoo, met zijn spectaculaire roofvogelshow en bijzondere vlindertuin, Kaap Skil, het juttersmuseum Flora en het Oorlog- en Luchtvaartmuseum op het vliegveld van Texel. Afhankelijk van het jaargetijde dat u het eiland bezoekt zijn ook de vogelspotplaatsen, in de maand mei, de Regatta van Texel, in de maand juni, paddenstoelenwandelingen met de boswachter in oktober en lammetjes knuffelen in de winter/voorjaar een goede reden om te overnachten in Texel De Koog.

Weiterlesen … Oudeschild

  • Aufrufe: 461

Weitere Beiträge …

Folgst du uns bereits?

Verpasse nichts von dem, was wir zu bieten haben. Folge uns jetzt und sei als Erster über unsere neuesten Aktionen und Updates informiert. Lass dich inspirieren und bereichere deine Erfahrung mit unseren exklusiven Angeboten.

Bleiben Sie über Sonderaktionen informiert!

Gäste über Texelvakanties:

  • Super moderne und komfortable Ausstattung bei der es an nichts fehlt. Gemütlich und mit Blick fürs Detail. Tolle und bequeme Betten! Garten ist leider nicht vollständig eingezäunt und für kleinere Kinder und Hunde nur bedingt geeignet.Die Lage ist top und man kann fußläufig alles erreichen. Schöne Spazier- und Gassiwege direkt in der Nähe. Zum Ort mit vielen Restaurants, Einkaufsmöglichkeiten etc. nur ein kleiner Spaziergang. Kamperfoelie ist ...
  • Luxuriöse Ausstattung Alles bestens! Sehr schön!
  • Nettes und hilfsbereits Team ,die Unterkünfte sind eine der schönsten auf der ganzen Insel!
  • Sehr professionelles Team , das auch in schwierigen Zeiten auf die Wünsche der Gäste eingeht . Die Apartments befinden sich in einem Top Zustand und auch die Ausstattung lässt keine Wünsche offen. Besonders für Hundebesitzer ist sowohl das Apartmenthaus Juliana als auch die Insel ein tolles Urlaubsziel
  • Wir haben einen sehr schönen Urlaub auf Texel im Appartementhotel "Prinses Juliana" verlebt. Das Appartementhotel befindet sich in "De Koog" in wohl einer der besten Lagen auf Texel mit tollen Ausblicken auf den Strand, in die Dünen und in das Dorf und alles zu Fuß problemlos zu erreichen. Wir kommen, wie schon seit vielen Jahren, sehr gerne wieder. Ulla und Wolfgang aus Nordhorn.
  • Super Urlaub, bei Anfragen prompte Rückmeldung und erledigung danke
  • Wir hatten einen schönen Urlaub auf Texel, Texelvanties hat uns schon vor Urlaubsantritt und während des Urlaubs gut betreut. 👍 Wünsche wurden sofort erledigt.
  • Tolle Unterkunft zu Akzeptablen Preisen
  • Schöne Wohnung mit Blick aufs Meer.
  • Wir hatten ein wunderschönes, verlängertes WE im Juliana Appartamenten #104. Es ist sehr geschmackvoll und modern eingerichtet + es fehlte uns an nichts. Die Buchung hat reibungslos funktioniert, auch die Schlüsselübergabe bei unserer späten Anreise wurde einwandfrei organisiert.